Voorlopig geen negatieve effecten bij vaccinaties Kind & Gezin

Op 11 februari 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

In de pers verschenen verontrustende berichten over ouders die naar aanleiding van het vele fake news over (corona)vaccins weigerden hun kind nog te laten inenten bij Kind & Gezin. Gemeenteraadslid Kim Van Cauteren (N-VA – Zele Vlakaf) vroeg daarom in de gemeenteraad of er in Zele een effect te merken viel bij het aantal ouders dat het zogenaamde ‘basisvaccinatieschema’ weigerden. Dit blijkt gelukkig niet het geval bij Kind & Gezin, al is verhoogde waakzaamheid wel nodig bij de CLB’s.

Fractieleider Kim Van Cauteren licht toe: “Dankzij het basisvaccinatieschema van Kind & Gezin werden meer dan 200.000 ziektegevallen en 200 vroegtijdige sterfgevallen van kinderen voorkomen. Daarnaast blijkt dat voor elke euro die aan kindervaccinatie wordt besteed, 3 euro terugvloeit naar de samenleving. Dat betekent dat voor elke euro die aan een vaccin wordt besteed 3 euro bespaard wordt die anders wordt uitgegeven aan voorkombare ziektes bij een niet-gevaccineerde.[1]”

Of de tekenen gunstig blijven, valt nog af te wachten. Het is mogelijk dat de negatieve effecten nog niet merkbaar zijn. Ook de opvolgvaccinaties op school zullen van nabij bekeken worden. Indien nodig zullen ouders extra geïnformeerd worden.

Op het webinar dat de eerstelijnszone organiseerde over de kindervaccinaties tegen corona, bleek de honger naar informatie bij de ouders wel groot.

“Er namen 172 professionals en 320 ouders deel aan de webinars. Daarnaast werd de nodige informatie ter beschikking gesteld op de website. De vele vragen van bezorgde ouders werden ook vlot beantwoord door de medewerkers van de eerstelijnszone. Zij verdienen daarvoor zeker een pluim. Vooral omdat hun werkwijze nu overgenomen wordt door de andere zones. Aangezien op dit moment reeds 4.659 kinderen ingingen op hun uitnodiging, goed voor 44% van de totale groep 5-11-jarigen die werden uitgenodigd, kan men dus spreken van een succes, besluit Kim Van Cauteren.

https://www.hln.be/zele/weinig-ouders-weigeren-vaccin-voor-kinderen-in-e...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is