Verplichte uniforme terrassen zijn dure betutteling

Op 29 januari 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

N-VA gemeenteraadslid Timothy Debeir verzet zich tegen de dure uniforme terrassen die tegen de wil van de horeca-uitbaters ingevoerd worden op de Markt van Zele. Na het circulatieplan en een moeilijk bereikbare Markt door werken, wordt de horeca opnieuw op kosten gejaagd.

“Dit is geen reglement dat onze bruisende horeca gaat versterken maar ze net aan nog meer regeltjes onderwerpt. Want de schepen wil ‘Mensen aanzetten tot uitstraling’. Nog volgens de schepen hangt de kwaliteit van onze huidige terrassen samen met de verloedering van ons centrum. Ze verwarren uniformiteit met een verzorgd uitzicht. We willen allemaal dat onze openbare ruimte er netjes en uitnodigend uitziet, maar daarom niet allemaal hetzelfde” reageert N-VA gemeenteraadslid Timothy Debeir verontwaardigd.

Op de overlegmomenten met de horeca-uitbaters bleek duidelijk dat zij geen vragende partij zijn om dit in te voeren. Bovendien is er nog geen enkele richtprijs bekendgemaakt. Dit zorgt voor heel wat onzekerheid.

“Wij vinden het net een meerwaarde dat je in een oogopslag kunt zien welke zaken er allemaal zijn op de Markt. Iemand die de gemeente niet kent, kan op basis van de uitstraling van de zaak kiezen wat bij hem past. Wij vinden het een deel van de charme, vooral omdat je niet kunt zeggen dat de huidige terrassen er verwaarloosd of verouderd bij liggen” Besluit Timothy Debeir.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is