N-VA tegen definitieve knip A. Van der Moerenstraat.

Op 2 januari 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers, Mobiliteit

De gemeente kondigde aan dat er een tijdelijke knip komt in de A. Van der Moerenstraat omdat de straat intensief gebruikt wordt door wegenwerken in Hamme. Later komt er een tractorsluis. N-VA verzet zich tegen het definitief knippen van de straat aangezien er zo opnieuw een verbindingsweg wegvalt voor de buitenwijken.


Kim Van Cauteren, fractieleider N-VA legt uit: “Dat er tijdelijke maatregelen komen omdat het wegdek kapot gereden wordt, begrijpen we. Het is een zeer smalle straat die niet voorzien is op dat drukke verkeer. Maar we verzetten ons tegen een definitieve knip door een tractorsluis omdat er zo opnieuw een verbindingsweg wegvalt voor Durmen, Rinkhout en de omliggende wijken. Zo worden de buitenwijken meer en meer geïsoleerd".


De knip in de A. Van der Moerenstraat stond in de initiële plannen van het studiebureau over het circulatieplan, maar werd er op het verkeersplatform uitgehaald door de aanwezige Zelenaars.
“Dat de knip er nu enkele jaren later toch komt toont opnieuw aan dat er geen echte inspraak mogelijk is. Er wordt geen rekening gehouden met wat de Zelenaars willen, de originele plannen worden op een slinkse wijze toch doorgedrukt. Wij gaan hier niet mee akkoord en verzetten ons tegen een definitieve knip” Besluit Kim Van Cauteren.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is