Lindenhof - Verkoop van woningen

Op 27 januari 2023, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

Gemeentebestuur bespaart op de kap van de oudere Zelenaars.

N-VA Zele is bezorgd over de verkoop van de woningen op het Lindenhof. Alle bewoners moeten er tegen 2025 verhuizen. Er is momenteel geen pasklare oplossing voor de bewoners. Door het uitstel van de bouw van de nieuwe assistentiewoningen vreest fractieleider Kim Van Cauteren dat er onvoldoende voorzieningen zullen zijn voor de oudere Zelenaars.

Kim Van Cauteren, fractieleider N-VA – Zele Vlakaf legt uit: “Dit is opnieuw een stap achteruit voor de oudere Zelenaars. Na het sluiten van het gemeentelijk dienstenchequebedrijf, waar vooral 65 plussers gebruik van maakten, en het uitstel van de bouw van de nieuwe assistentiewoningen, verdwijnt nu ook het Lindenhof. De grote besparingen van de meerderheid gaan weeral ten koste van de oudere Zelenaars. Toch verrassend voor een partij die recent aankondigde vooral te willen inzetten op senioren".

In combinatie met alle andere maatregelen vinden we dat oudere Zelenaars letterlijk en figuurlijk in de kou blijven staan.  

“Het begon met het verdwijnen van heel wat parkeerplaatsen in het centrum. Onze gemeente grossiert in slecht liggende voetpaden, waardoor het voor mensen met een rollator, rolstoel of kinderwagen een nog grotere uitdaging is om te voet ergens te geraken. Het circulatieplan zorgde voor bijkomende frustraties, waardoor oudere fietsers zich minder veilig voelen in het verkeer. Vervolgens de stopzetting van het dienstenchequebedrijf, de verkoop van het Lindenhof en het uitstel van de bouw van de assistentiewoningen. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt er bovendien voor dat er door een tekort aan verpleegkundigen geregeld een opnamestop komt in ons woonzorgcentrum. We roepen daarom op om dringend de prioriteiten te herbekijken en de senioren niet in de kou te laten staan”. Besluit Kim Van Cauteren.

 

https://www.hln.be/zele/assistentiewoningen-lindenhof-doven-uit-tegen-eind-2025-huidige-bewoners-alternatieve-huisvesting-aanbieden-in-zele~a1414d7f/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is