Kinderarmoede

Op 11 februari 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

Kinderarmoede in Zele nog steeds hoger dan Vlaams gemiddelde.

Naar aanleiding van de verontrustende berichten over lege brooddozen vroeg gemeenteraadslid Herman Van Driessche (N-VA – Zele Vlakaf) op de gemeenteraad of er ook in Zele een probleem was. Met 16% kansarmoede scoort Zele nog steeds een stuk hoger dan de 13,7% in het Vlaams Gewest. De complexe problematiek blijkt echter moeilijk op te lossen.

Herman Van Driessche, gemeenteraadslid N-VA – Zele Vlakaf licht toe: “De Zeelse scholen ontvangen een extra toelage in het kader van het Armoede Actieplan. Ze konden deze subsidies inzetten volgens de noden van de school. Ik vroeg daarom hoe het zat met de lege brooddozen in onze scholen. Er blijkt wel een probleem te zijn, maar niet in die mate dat er op grote schaal acties moeten komen.”

De bevoegde schepen gaf aan dat er vanuit het kansenplatform gericht gewerkt wordt om het probleem aan te pakken.

“Kinderarmoede is een complexe problematiek, we beseffen ook dat het aanbieden van een warme maaltijd eerder symptoombestrijding is. Maar we zijn blij dat de scholen het nodige doen om de kinderen en hun ouders te ondersteunen waar nodig. Daarnaast is het hebben van werk, een goede kennis van het Nederlands en de nodige ondersteuning de sleutel om uit de negatieve spiraal van kansarmoede te geraken.”

https://www.hln.be/zele/van-driessche-n-va-zele-vlakaf-informeert-naar-l...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is