Kerstbomenopvang

Op 24 december 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Gemeenteraadslid Kim Van Cauteren stelde op de laatste gemeenteraad voor om een kerstbomenopvang in te richten. Dit is een plek waar iedereen zijn kerstboom kan planten na de feestdagen en het jaar nadien kan komen ophalen om opnieuw te gebruiken.

Fractieleider Kim Van Cauteren licht toe: “Wie graag een levende kerstboom in huis haalt en geen plaats heeft om hem nadien in de tuin te planten, geeft hem meestal mee met het vuilnis om te verhakselen. Wanneer de gemeente een terrein voorziet om die bomen te planten, gaan ze nog een aantal jaren langer mee. Wat een stuk duurzamer is.”

In Moerbeke bestaat al zo’n initiatief in samenwerking met onder andere IDM, de afvalintercommunale waar ook Zele onder valt. Het zou dus interessant zijn daar ons licht eens op te steken om te kijken hoe dit kan aangepakt worden.

“Het initiatief daar bleek erg succesvol. Een veertigtal bomen keerden terug naar hun eigenaar om opnieuw versierd te worden en voor de nodige sfeer te zorgen in huis. We hopen dus dat ook Zele op de kar springt en op zoek gaat naar een stukje grond waar deze kerstbomen opgevangen kunnen worden.”

https://www.hln.be/zele/n-va-zele-vlakaf-wil-kerstbomenopvang~a824efcd/?...

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is