Kandidaten N-VA – Zele Vlakaf

Op 31 juli 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

N-VA – Zele Vlakaf maakt opnieuw een deel van de lijst bekend. De meest in het oog springende naam is ongetwijfelde onze lijstduwer, Vlaams volksvertegenwoordiger Miranda Van Eetvelde

 

Foto van links naar rechts: Kim Vercauteren, Freek Vanoverberghe, Nancy Dierickx, lijsttrekker Herman Van Driessche, Kris Steeman, Karine Copejans, Miranda Van Eetvelde, Patricia De Clerck. Ontbreekt: Erwin Van Cauteren

 

Lijstduwer: Miranda Van Eetvelde (58 jaar) is Vlaams volksvertegenwoordiger en is expert in de thema’s werk en jeugd. Als voormalig VDAB-consulente en lid van de Raad van Bestuur van de Juvenes kan ze haar praktijkervaring omzetten in haar parlementair werk. Ook de Zeelse problemen komen hierdoor sneller op de radar in Brussel.

Plaats 7: Kris Steeman (43 jaar) functioneert als ploegleider van de securitydiensten van de VRT. Als bierliefhebber – met bijhorende terrasjes – wil hij zich inzetten om het centrum van Zele veiliger en aangenamer te maken. Meer groen, meer fietspaden en -stallingen en voetpaden in goede staat moeten Zelenaars overtuigen om meer vrije tijd in de eigen gemeente door te brengen.

Plaats 8: Nancy Dierickx (45 jaar) werkt als poetsvrouw bij het OCMW waardoor zij per definitie bij de meest kwetsbare Zelenaars over de vloer komt. Ze heeft haar hart aan deze oudere inwoners verloren en voelt dan ook feilloos aan waar hun noden liggen. Deze kwetsbare groep wordt vaak niet gehoord, maar dankzij Nancy kunnen hun verzuchtingen omgezet worden in concreet beleid.

Plaats 9: Freek Vanoverberghe (25 jaar) is barman bij La Promesa en al jaren actief binnen het Zeelse jeugdwerk. Zo zetelt hij in de Raad van Bestuur bij jeugdcentrum Juvenes. Het jeugdwerk in Zele is springlevend, maar krijgt niet steeds de ondersteuning dat het verdient. Daar wil Freek verandering in brengen.

Plaats 10: Patricia De Clerck (48 jaar) is verkoopster bij de Zeeman van Zele. Rond haar ziet ze meer en meer winkels verdwijnen uit wat vroeger dé winkelstraat van Zele was. Het is daarom dringend nodig om het tij te keren. Een totaalaanpak waarbij er samen gezeten wordt met de eigenaars van de leegstaande panden moet er voor zorgen dat er opnieuw gewinkeld wordt op de Kouter.

Plaats 11: Karine Copejans (54 jaar) fietst dagelijks rond als postbode. Een postbode brengt niet enkel brieven en pakjes rond, maar heeft ook nog steeds een sociale functie. Voor veel inwoners is de postbode de enige persoon die ze op een hele dag ziet. Karine wil zich daarom inzetten om mensen op een structurele manier uit hun sociaal isolement te halen.

Plaats 12: Kim Vercauteren (29 jaar) is administratief medewerkster bij een aannemer. Ze volgt de woontrends daardoor op de voet. Steeds meer gezinnen vragen aangepaste woonvormen zoals kangoeroewoningen zodat hun ouders of andere familieleden dicht bij hen kunnen wonen en ze hun verzorgende taken makkelijker op zich kunnen nemen. Jammer genoeg is de regelgeving niet steeds aangepast aan deze noden. Een thema waar Kim haar stempel op wil drukken.

Plaats 13: Erwin Van Cauteren (45 jaar) is zwemleraar. Hij bewijst elke dag dat je met hard werken je doelen kunt bereiken. Een beperking hoeft geen handicap te zijn, als de omgeving er maar op afgestemd is. Daarvoor wil hij zich volop inzetten: het toegankelijker maken van alle publieke faciliteiten en een betere omkadering voor de G-sport.

 

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Herman Van Driessche via herman.vandriessche [at] n-va.be of op het nr. 0494 87 86 87

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is