Gemeenteraadslid Herman Van Driessche (N-VA – Zele Vlakaf): bomen N47 kregen onvoldoende water door aannemer

Op 25 mei 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

Gemeenteraadslid Herman Van Driessche (N-VA – Zele Vlakaf) stelde vast dat de boompjes die werden aangeplant door het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) op de Europalaan (N47) en de Keltenlaan (N445) de droogte van de voorbije zomers niet overleefden. Daarop besloot Vlaams parlementslid Marius Meremans (N-VA) de bevoegde minister te vragen welk beleid AWV hierrond voert.

Herman Van Driessche, gemeenteraadslid N-VA – Zele Vlakaf licht toe: “De boompjes stonden er lange tijd verdord bij. Sommigen knakten zelfs in de wind. Zonde natuurlijk, wanneer er geïnvesteerd wordt in extra bomen, moet er ook voor gezorgd worden dat ze het overleven. Gelukkig blijkt het niet overal kommer en kwel: langs de Keltenlaan overleefden 389 van de 409 bomen de droogteperiodes.” 

“Elzen bleken ook niet de beste keuze om langs de Europalaan te planten aangezien ze niet diep wortelen en dus last hebben van de wind. In de toekomst zal er voor andere boomsoorten gekozen worden. Op de Keltenlaan gaat het om zomereik en haagbeuk. We zijn dan ook blij dat op beide locaties de dode boompjes vervangen zullen worden.”

Marius Meremans vult aan: “Op de Europalaan was er een probleem van nazorg door de aannemer. We merken dat AWV de zaken goed opvolgt en er voor zorgt dat de aannemer in gebreke gesteld wordt. Het is de aannemer die voor de kosten opdraait, niet de samenleving. Ook over de boomkeuze wordt goed nagedacht. Ze kiezen er voor om verschillende boomsoorten aan te planten. Zodat ziekten die bij bepaalde boomsoorten frequent voorkomen, niet heel het bomenbestand onder druk komt zetten.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is