Fakkeltocht om aandacht te vragen voor donker fietspad langs spoorlijn

Op 25 oktober 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers, Mobiliteit

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 25/10/2017 (KDBB)


N-VA Zele organiseerde een fakkeltocht aan het fietspad langs de spoorweg naar Lokeren. Op die manier willen ze op een ludieke manier aandacht vragen voor de verlichting die er nog steeds niet is.

“Het fietspad van Lokeren naar Zele, en omgekeerd, dat langs de spoorweg loopt, kreeg nog steeds geen verlichting”, zegt Herman Van Driessche, fractieleider van N-VA Zele. “Met de wintermaanden voor de deur vinden we dit een heel onveilige situatie voor de vele fietsers en voetgangers die gebruik maken van het pad.” Om het probleem nu op een ludieke manier onder de aandacht te brengen, trokken de N-VA-militanten gewapend met fakkels langs het pad. Op die manier brachten ze toch een beetje licht in de duisternis.

Het gemeentebestuur van Zele stelt echter alles in werking om de verlichting aan het pad zo snel mogelijk in orde te brengen. “Alle gegevens zijn binnen, Eandis voerde een lichtstudie uit en die gegevens werden overgemaakt aan de provinciale overheid, die eigenaar is van de fietsweg. Tot onze grote verbazing kregen we te horen dat de lichtsterkte van de voorziene verlichting in de studie niet zou voldoen. Een bizar antwoord als je weet dat Eandis hier aan dezelfde voorwaarden voldeed als de voorwaarden die de Vlaamse overheid uitschreef voor fietssnelwegen”, zegt schepen van Verkeer en Mobiliteit, Dirk De Mey (Open Vld). “Samen met het stadsbestuur van Lokeren blijven we hier werk van maken.” (KDBB)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is