Duivenpopulatie moeilijk onder controle te houden

Op 13 oktober 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

Gemeenteraadslid Herman Van Driessche (N-VA – Zele Vlakaf) stelde vast dat het aantal duiven in het centrum en de wijken van Zele nog steeds aanzienlijk is. Nochtans werkt de gemeente met de duivenpil waardoor de populatie onder controle moest raken. Dit lijkt maar niet te lukken.

Herman Van Driessche, gemeenteraadslid N-VA – Zele Vlakaf licht toe: “Blijkbaar daalt de populatie van stadsduiven rond de markt gedeeltelijk door het gebruik van de duivenpil, maar gaat het in de wijken om beschermde soorten zoals de bosduif en de houtduif. De gemeente kan dus weinig doen”.

Deze dieren zijn niet alleen erg hinderlijk, ze vervuilen de openbare ruimte zoals voetpaden maar ze beschadigen ook voertuigen door hun zuurhoudende uitwerpselen en verspreiden ziektes zoals ornithose en salmonella.

“We stelden voor om toch te bekijken om opnieuw een valkenier in te schakelen om de duiven te verjagen. Maar blijkbaar werd deze piste niet weerhouden doordat het te weinig effectief is. Toch dringen we er op aan om naar een meer doeltreffende oplossing te zoeken. Zij blijven een vreselijke plaag” Zegt Herman Van Driessche.

https://www.hln.be/zele/n-va-zele-vlakaf-dringt-aan-op-terugdringen-duiv...

https://www.tvoost.be/nieuws/zele-krijgt-duivenprobleem-maar-gedeeltelij...

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is