Dierenbegraafplaats om verdriet te verwerken

Op 5 oktober 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

Timothy Debeir (gemeenteraadslid N-VA – Zele Vlakaf) stelde voor om in Zele een dierenbegraafplaats in te richten. Veel mensen hunkeren naar een fysieke plek om even naartoe te gaan en stil te staan bij het verlies en de mooie momenten die je met je huisdier meemaakte.

Timothy Debeir licht toe: “Voor heel wat mensen maakt een huisdier een deel uit van het gezin. Het kan helpen tegen eenzaamheid, prestaties verbeteren tijdens het sporten of is de grootste speelkameraad van de kinderen. Wanneer je je huisdier dan na al die jaren verliest, rouw je daar ook om.”

De meerderheid stemde in met dit voorstel. De concrete invulling zal nu over de partijgrenzen heen uitgewerkt worden in een commissie.

“Mensen hebben vaak nood aan rituelen om om te gaan met bijzondere gebeurtenissen in het leven. Een fysieke plaats om te rouwen hoort daar dikwijls bij. Voor kinderen kan dit trouwens een goede manier zijn om te leren omgaan met leven en dood. We zijn dan ook tevreden dat ons voorstel aanvaard werd.” Besluit Timothy

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210930_93617708

https://www.hln.be/zele/na-voorstel-debeir-n-va-zele-vlakaf-zele-krijgt-...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is