Circulatieplan heeft grote impact op handelaars.

Op 9 oktober 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit

Gemeenteraadslid Michel Meesen (N-VA - Zele Vlakaf) drong er op de gemeenteraad op aan om dringend te kijken wat de impact van het nieuwe circulatieplan is bij de lokale handelaars. Door de gewijzigde verkeerssituatie merken sommige handelaars een enorme omzetdaling. Klanten moeten niet meer passeren en blijven weg.

Michel Meesen licht toe: “We merken dat heel wat handelaars het moeilijk hebben door de gestegen energieprijzen en de stijgende levenskosten waardoor klanten de vinger meer op de knip houden. Dit na een vaak zeer lange en moeilijke coronaperiode van verplichte sluitingen. Daarbovenop komt dan het circulatieplan. We vrezen dat bij sommigen het water aan de lippen staat. We roepen de meerderheid dan ook op om de nodige maatregelen te nemen”.

Er werden al enkele initiatieven opgestart, zoals de begeleiding van lokale handelaars. Daarnaast werd ook al overleg gepleegd met de lokale middenstandsorganisaties.

“We vragen dat dit op een ernstige manier gebeurt en dat er geen dogma’s zijn. Er moet overwogen worden om het circulatieplan aan te passen. We hopen oprecht dat het debat hierover kan gevoerd worden. Maar we moeten eerlijk bekennen dat we weinig hoop hebben. Door de schuld bij de betrokken handelaars te leggen vrezen we dat het eerder een stellingenoorlog wordt.” Besluit Michel Meesen.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is