“Belastingen in Zele blijven hoog”

Op 3 januari 2018, over deze onderwerpen: Financiën, Gemeenteraad

Op de laatste gemeenteraad in Zele werd het budget en de begroting besproken. N-VA Fractieleider Herman Van Driessche gaf daarbij kritiek op de meerderheidspartijen. “Bij de start van deze legislatuur stegen de belastingen in onze gemeente. De verkiezingsbeloftes van de meerderheidspartijen werden schaamteloos ingeslikt. Zo werd een milieuheffing ingevoerd van 55 euro en werden de opcentiemen op de onroerende voorheffing opgetrokken van 1150 naar 1400. Nochtans hebben de meerderheidspartijen het voor de verkiezingen steeds beloofd: er komen geen belastingvermeerderingen want zelfs in tijden van crisis oogde de toestand van onze financiën vrij gezond, aldus hun argumentatie.”

Op de gemeenteraad werd er nu beslist om de hoge druk van de belastingen wat te laten dalen. Concreet werd al de milieuheffing plots teruggeschroefd van 55 tot 28 euro per gezin. Nu dalen de opcentiemen op onroerende voorheffing met ongeveer 8 euro per gezin.

Volgens Van Driessche blijven dit echter maar halve maatregelen: “Eerst de belastingen verhogen om ze nadien, kort voor de verkiezingen, te doen dalen getuigt van een kortzichtig beleid. Want uiteraard blijven al die andere extra belastingen ook nu in de begroting zitten. Denk ook maar aan de zogenaamde ‘waterbelasting’ die blijft stijgen, elk jaar met minstens 1%. Zele verdient beter.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is