Administratief geklungel nieuwe Zeelse meerderheid

Op 4 februari 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

In de vorige legislatuur controleerde CD&V vanuit de oppositie elk punt en komma. Nu ze in de meerderheid zitten, gaan ze zelf heel onzorgvuldig om met voordrachtaktes en administratieve verplichtingen. Op de laatste gemeenteraad merkte gemeenteraadslid van N-VA – Zele Vlakaf, Herman Van Driessche, op dat er bepaalde elementen niet klopten aan de voordrachtsakte van het OVSG. Omdat het te laat was om dit nog te veranderen, speelde de meerderheid zelfs het zitje kwijt en werd Van Driessche aangeduid als mandataris. Hierdoor haalde de oppositie een mandaat dat eigenlijk niet voor hen bedoeld was binnen.

Kim Van Cauteren, fractieleider N-VA – Zele Vlakaf, stelt zich ernstige vragen bij deze onzorgvuldigheden: “Tijdens de laatste gemeenteraad werden verschillende voordrachten aangepast, nadat Herman Van Driessche onverwacht het OVSG-zitje binnenhaalde. Het is niet de eerste flater van CD&V, bij de installatievergadering moest een nieuwe voordrachtakte voor het BCSD opgesteld worden nadat deze onontvankelijk verklaard werd.”

N-VA – Zele Vlakaf stelt zich dan ook vragen bij de ernst waarmee deze administratieve verplichtingen worden afgehandeld. Van Cauteren: “Het absolute dieptepunt bleek toch de eedaflegging van Tom Schiettecat. Wie 5 minuten na zijn eed ‘ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen’ alweer ontslag neemt, neemt zijn engagement niet ernstig.”  

N-VA – Zele Vlakaf roept de meerderheid op om in de toekomst zorgvuldiger om te springen met de administratieve verplichtingen en desnoods hulp in te roepen van de administratie ter ondersteuning.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is