Aanwezigheid van een goederenlift in de nieuwe assistentiewoningen

Op 11 oktober 2019, over deze onderwerpen: In de pers

N-VA – Zele Vlakaf wil goederenlift in de nieuwe assistentiewoningen

Binnenkort start de renovatie van het gebouw van St-Blasius aan de Koevliet, het wordt omgevormd tot assistentiewoningen. Op de plannen staat momenteel maar 1 personenlift getekend. Fractieleider Kim Van Cauteren vroeg daarom om de plannen nog aan te passen en ook een 2de lift, een grotere goederenlift, te voorzien.

Wie naar een serviceflat verhuist neemt zijn eigen meubels mee. Een goederenlift maakt verhuizen gemakkelijker zonder schade aan het gebouw te veroorzaken. Daarnaast is het een ideaal alternatief voor wanneer de personenlift defect is.

Kim Van Cauteren licht toe: “Zo zijn we zeker dat mensen niet opgesloten zitten in hun appartement indien de lift niet werkt. De bewoners zijn immers vaak minder mobiele, oudere mensen die niet meer vlot de trap kunnen nemen. Voor wie slecht te been is, is een lift geen overbodige luxe. Door de goederenlift groot genoeg te voorzien, kunnen ook de hulpdiensten er gebruik van maken om iemand met een brancard uit het gebouw te halen.

De bevoegde schepen beloofde een raming te laten maken van de kostprijs, maar gaf tegelijkertijd al mee dat de kans klein was dat er een goederenlift zou komen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is