Verslag uit de gemeenteraad van 28/05/2014

Op 23 juni 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

VERSLAG UIT DE GEMEENTERAAD VAN 28.5.2014

 

FELICITATIES VOOR VER KIEZINGSOVERWINNING VAN N-VA EN VOOR KERSVERS VLAAMS PARLEMENTSLID MIRANDA VAN EETVELDE !

 

Bij de aanvang van de gemeenteraad feliciteerde de burgemeester de N-VA – fractie met het puik behaalde verkiezingsresultaat en in het bijzonder waren er gelukwensen voor Miranda Van Eetvelde die werd verkozen tot Vlaams parlementslid met 10.462 voorkeurstemmen. Voorheen zetelde Miranda in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ze wordt daarmee de eerste Zeelse politica die zowel in het federale als het Vlaamse parlement zal hebben gezeteld. Applaus volgde op alle banken.

 

Onderhoudswerken asfaltwegen: aanbrengen slemlaag Moortelstraat.

 

Deze landelijke weg werd behoorlijk beschadigd door het vrachtverkeer bij de aanbouw van de windmolen aldaar. De schade werd begroot op ca. 27.000 euro. Althans dat is de som die de aansprakelijke firma wil neertellen. Het college verkiest bijgevolg, bij gebrek aan centen nemen we aan, voor een oplapoperatie met het aanbrengen van één slemlaag. Kostprijs: 40.523.51 euro (incl. BTW). Nochtans zou het aanbrengen van twee slemlagen niet echt veel meer kosten. N-VA wierp dan ook op dat een degelijke herstelling op lange termijn veel nuttiger en goedkoper zou uitvallen. Door het oplapwerk zal er immers allicht binnen de vijf jaar een nieuwe herstelling wenken.

 

SPORTHAL VHVD – vervangen draagspant.

 

Alweer een verloren kost van 50.000 euro (excl. BTW). Maar uiteraard op dit moment noodzakelijk om de sportclubs niet in de kou te laten staan. De werken zouden wel op tijd klaar zijn zodat geen enkele sportclub moet vrezen voor de start van de aankomende competities, aldus de schepen op vraag van N-VA.

 

VARIA

 

  • De uitleendienst van Juvenes (muziek, strips, …) heeft geen onderdak meer in de Kloosterstraat omdat de raad van Bestuur van deze vereniging het lokaal voor andere doeleinden wil aanwenden. De collectie werd gedurende meer dan 40 jaar opgebouwd door vrijwilligers, heeft een grote materiële waarde en kan zelfs als een zeker erfgoed worden beschouwd. Het zou zonde zijn dat ze teloor zou gaan of willekeurig te gelde wordt gemaakt. Het vinden van een nieuwe locatie dringt zich dus op. En dat moet uiteraard in Zele zijn. N-VA (Herman) bracht de problematiek ter sprake en vroeg aan de bevoegde schepen of er al een oplossing in het verschiet lag. Er zijn volop gesprekken bezig, aldus diens antwoord.

  • De 11 juliviering valt (alweer) samen met de kouterfeesten. Nochtans ging dit, volgens de schepen vorig jaar, niet meer gebeuren. Alle partijen gingen akkoord met de nieuwe oplossing, aldus de burgemeester. De feesten zullen vanaf een bepaald uur plaats vinden in de Wagenstraat op zondag 6 juli. Op 11 juli is er wel een concert in de raadszaal, naar jaarlijkse traditie. Allen daarheen dus.

  • Tijdens de gemeenteraad ging plots het alarm (vals) af. N-VA (Gert) bemerkte dat de aangebrachte signalisatie voor brandalarm zeker niet aan de normen voldoet. De brandweer zal het eens grondig bekijken.

 

Herman Van Driessche

Fractieleider N-VA Zele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is