Verslag uit de gemeenteraad van 20.02.2014

Op 25 februari 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

1.

TAMARA VAN LAERE WORDT NIEUW GEMEENTERAADSLID VOOR N-VA

EEDAFLEGGING EN AANSTELLING

Het enige noemenswaardige feit op deze gemeenteraad was de eedaflegging van Tamara Van Laere. Ze volgt Bruno Alens op als gemeenteraadslid voor N-VA. Ze is verpleegster van beroep maar is vooral gekend in kringen van de hondenschool waar ze als voorzitster fungeert. Tevens is zij secretaris van de Zeelse afdeling van N-VA. Door haar intrede in de gemeenteraad heeft N-VA voor het eerst een vrouwelijk gemeenteraadslid.

 

2.

INRICHTEN BLAUWE ZONE IN DE DR. A. RUBBENSSTRAAT

Het was het enige andere agendapunt dat tot enige discussie leidde. Nu de opening van het gemeenschapscentrum nakend vindt de meerderheid het opportuun om nu al ten definitieve titel  een blauwe zone in te voeren in de Dr. A. Rubbensstraat. Toch wat voorbarig. Het zou verstandiger zijn om de toestand opnieuw te evalueren. Niet nodig, aldus de bevoegde schepen. De voltallige oppositie onthield zich dan ook bij de stemming. 

    

3.

N-VA gemeenteraadslid Gert De Kimpe voelde de schepen van jeugd nogmaals aan de tand i.v.m. diens plannen om een allochtone jeugdbeweging op te richten. Thans blijkt dat het initiatief vanuit de moskee komt en dat meisjes ook worden toegelaten. Bedoeling zou zijn om in een later stadium meer samen te werken met de bestaande jeugdbewegingen. Druist toch wel in tegen de principes die andere jeugdbewegingen hanteren. Gaat dat zorgen voor meer integratie? Gert beklaagde er zich ook over dat zijn e-mails niet worden beantwoord door de bevoegde schepen.

 

4.

Iemand die zijn identiteitskaart verliest, al of niet ingevolge diefstal, geeft dat best aan op de zaterdag. Men dient zich dan aan bij de politie omdat het gemeentehuis gesloten is. Resultaat: een gratis attest. In weekdagen betaalt men aan het gemeentelijk loket wel 5 euro voor datzelfde attest. Herman Van Driessche vindt dat niet logisch. De burgemeester bleek hier niets van te weten. Men zal het onderzoeken.

 

5.

De bomen in de Cederlaan dienen (jammer genoeg) te worden verwijderd en vervangen. Was het echt nodig om de straat al van ‘s morgens om 7.00u af te zetten daar waar de werken omstreeks 9.00u aangevat werden. De kleuterschool was aldus niet meer bereikbaar, vond Tamara bij haar eerste tussenkomst.

 

6.

De douches van de gemeenteschool wateren slecht (of zelfs niet) af en zorgen voor aanzienlijke geurhinder. Herman heeft dit eerder reeds aangeklaagd en toen stelde de schepen van niets te weten. Wat is er intussen aan gedaan? Alweer niets. Het zal (nu eindelijk) bekeken worden.

 

7.

Chris Gossey eiste maatregelen tegen de verkeersituatie in de Jutestraat en de Zwartemolenstraat. Deze worden teveel gebruikt voor sluipverkeer. Er zal niets veranderen, stelde de schepen van verkeer.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is