Verslag uit de gemeenteraad van 03/07/2014

Op 4 juli 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

VERSLAG  UIT DE GEMEENTERAAD VAN 3.7.2014

 

ZELENAARS MORREN NA ONTVANGST REKENING ONROERENDE VOORHEFFING

 

BUDGET 2014 – GOEDKEURING EERSTE WIJZIGING

 

Alle Zelenaars met een eigen woning zullen intussen wel hebben ondervonden hoe de vermaledijde begroting van december 2013 hen heeft opgezadeld met een fikse verhoging van de onroerende voorheffing. Bovendien komt dezer dagen ook de rekening (bijna verdubbeling) huisvuilbelasting in onze bus terecht. De rekening van het waterverbruik volgt nog. N-VA heeft deze belastingverhogingen, die er gekomen zijn in weerwil van alle verkiezingsbeloftes, in al zijn geledingen verworpen. Uiteraard stemde ze nu ook tegen deze begrotingswijziging om dezelfde voor de hand liggende redenen. 14 JA –stemmen en 11 NEEN-stemmen (N-VA, CD &Ven VB).

  

GOEDKEUREN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST WIJNVELD

 

Voor wie het zich nog herinnert, begin deze eeuw werden de raadzittingen gedurende jaren opgeluisterd met toeters en bellen vanwege protesterende Durmenaars die zich met hand en tand (en met diverse landbouwtractors) verzetten tegen de komst van Wijnveld. In weerwil van toenmalige verkiezingsbeloftes werd een tiental jaar geleden toch de aanzet gegeven tot de ontwikkeling ervan. De burgemeester beklemtoonde toen dat het gemeentebestuur zelf volledig zou instaan voor het project. Het dossier is evenwel uitgedraaid tot een waar fiasco. Terwijl in Lokeren een prachtig industriepark werd uitgebouwd langsheen de E17 zat Zele in allerlei gerechtelijke procedures verwikkeld en ligt ons bestaande industriepark er meer en meer belabberd bij. Thans staat de gemeente met de rug tegen de muur en dient ze met hangende pootjes het project volledig uit handen te geven aan een private partner. Op die manier recupereert ze alsnog de vrij aanzienlijke kosten (ca. een half miljoen euro) die ze er nutteloos aan besteedde. Een pleister op een houten been. Of één en ander meer tewerkstelling zal creëren is maar de vraag. De verhuis van het recyclagepark zal allicht niet voor extra jobs zorgen. De private partner krijgt omzeggens ‘carte blanche’ en  geeft geen enkele garantie voor bijkomende tewerkstelling. In Durmen slaakt men allicht een diepe zucht. N-VA heeft zich altijd tegen dit dossier verzet en stemde dan ook, consequent als ze is, tegen dit agendapunt. Stemming: 14 JA, 4 NEEN (N-VA) en 7 onthouding (CD&V en VB).

 

Varia:

 

N-VA (Gert) kwam in het begin van de zitting nog even terug op brandveiligheid in de raadzaal. Intussen is nog niets veranderd. De burgemeester acht de opmerking blijkbaar niet prioritair. Het heeft wat tijd nodig maar het wordt zeker bekeken, luidde het.

Alhoewel de schepen van jeugd de zitting reeds verlaten had wilde N-VA (Gert) toch weten wat er precies ging gebeuren met het skatepark. Er zou een samenkomst met enkele betrokkenen belegd zijn doch de uitnodigingen waren via facebook gebeurd. Niemand weet nog van iets. Ook de roefeldag blijkt dit jaar niet door te gaan. Goed bezig !

Bijna elke vrijdag(avond) passeren er enkele voertuigen nogal snel en uitdagend door de Kloosterstraat. Een 30-tal keren op goed twee uur tijd. N-VA ( Gert) vroeg om dat toch wat in het oog te houden vooraleer het (weer) uit de hand loopt. Geef ons de nummerplaten door, opperde de burgemeester. Hoe zit dat met die camera’s ? 

 

 

Herman Van Driessche 

Fractieleider N-VA Zele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is