Miranda Van Eetvelde krijgt de 8ste plaats op de Vlaamse lijst (O.-Vl.)

Op 25 februari 2014, over deze onderwerpen: In de pers

Uittredend kamerlid Miranda Van Eetvelde, afkomstig uit Zele,  zal met de verkiezingen van 25 mei de 8e plaats op de Vlaamse lijst in Oost-Vlaanderen bekleden. Deze verkiesbare plaats geeft zicht op een zetel in het Vlaamse Parlement wanneer N-VA in deze provincie een sterke score weet te behalen.

Ze behaalde reeds in 2010 een mooi resultaat vanop de 6e plaats op de Oost-Vlaamse lijst voor de federale verkiezingen en werd Volksvertegenwoordiger in de Kamer. Als lid van de Commissie Sociale Zaken, de Commissie Infrastructuur en de Commissie voor Naturalisaties verdiepte zij zich in thema’s die ze vanuit haar beroepsverleden als arbeidsbemiddelaar bij de VDAB door en door kent.

Van Eetvelde maakt nu dus de overstap van het federale naar het Vlaamse niveau. Volgens haar is dit een logisch gevolg van de 6e staatshervorming: “In de Kamer van Volksvertegenwoordigers volgde ik op het federale niveau zaken op die nu overgeheveld worden naar het Vlaamse niveau zoals bijvoorbeeld materies rond dienstencheques, gezinsbijslag,  PWA, doelgroepenbeleid,... Ik wil mij engageren om deze thema’s te blijven opvolgen en de wetgeving hieromtrent te verbeteren.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is