Aangepast ontwerp gemeenschapscentrum goedgekeurd

Op 2 november 2011, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Tijdens de laatste gemeenteraad keurde de N-VA mee het aangepast ontwerp tot oprichting van een gemeenschapscentrum goed. De N-VA had dit echter liever eenvoudiger, goedkoper en sneller gerealiseerd gezien, wat had gekund als men 5 jaar geleden naar hen had geluisterd... Een volledig verslag van de gemeenteraad vind je hier terug.

OPRICHTEN GEMEENSCHAPSCENTRUM: GOEDKEUREN AANGEPAST ONTWERP

Na 30 jaar stilstand heeft schrijver dezes, tijdens een debatavond tien jaar geleden, een eerste aanzet gegeven om de realisatie van de nodige infrastructuur voor sport en cultuur apart te benaderen. Schoorvoetend zijn andere partijen daarin gevolgd en dit resulteerde op het einde van de vorige legislatuur in een voorontwerp, waaraan weliswaar een bijzonder duur prijskaartje hing. Na de verkiezingen van 2006 werd het project meteen afgevoerd “wegens veel te duur”. Zes maand geleden lag er een nieuw op tafel. Maar wat bleek: het gebouw was drastisch gekrompen en de prijs even drastisch (meer dan 12%) gestegen! Er kwam toen felle kritiek vanuit de oppositie en dit bleef niet zonder resultaat. Het project werd opnieuw aangepast en dit keer gaf de cultuurraad ook haar fiat. Een niet onbelangrijke wijziging is o.a. de materiaalkeuze van de gevel. Men stapt af van metaalplaten en houdt het bij simpel metselwerk hetgeen de prijs aanzienlijk kan drukken. Iets wat N-VA vijf jaar geleden reeds bepleitte. Had men toen naar hem geluisterd was het project binnen de prijsmarge gebleven en had het er al lang gestaan met inbegrip van repetitieruimte en fuifruimte!  Als totale kostprijs wordt thans 6.375.235,64 EUR vooropgesteld. Een pak meer voor veel minder. N-VA keurde het punt goed maar had het liever goedkoper, eenvoudiger en sneller gerealiseerd gezien. De rekening is wel voor de volgende legislatuur.

VARIA:

-       Tijdens de weekends doet het (gloednieuwe) politiekantoor dienst als hondenkennel. En dat midden in het centrum van de gemeente. Blijkbaar lopen er in Zele en Berlare nogal wat verlaten honden rond en die moeten worden opgevangen. Het gehuil drijft de buurtbewoners echter tot wanhoop en bezorgt hen slapeloze nachten. N-VA hekelde deze toestand en eiste een dringende oplossing voor dit probleem.

 -       In de kranten verscheen een uitgebreid artikel over een rechtszaak waarbij eigenaars van krotwoningen worden vervolgd voor huisjesmelkerij en mensenhandel (Kouterstraat, Gentsesteenweg en Durmen). Volgens de raadsman van één van de eigenaars verklaarde de burgemeester het pand ‘niet ongeschikt’ niettegenstaande het advies van de bouwinspectie dat het pand wel ongeschikt verklaarde. Een zware beschuldiging waarop tot heden geen rechtzetting kwam. N-VA vroeg hierover tekst en uitleg. De burgemeester wrong zich in allerlei bochten maar een duidelijke weerlegging kwam er vooralsnog niet en vele vragen blijven open. Wordt allicht vervolgd.

 -       In de middenstrook van de Europalaan staat er een verkeersbord om de weg naar het industriepark aan te duiden. In zeven talen a.u.b.!. Dat is flagrant in strijd met de taalwet. Flor Grammens moet zich wel omdraaien in zijn graf. N-VA is niet zinnens om, net als hem vroeger, met verf en borstel uit te pakken maar vroeg wel om vervanging door een reglementair bord.Het internationaal gekende symbool voor industrieparken kan dan uitvergroot en beter zichtbaar aangebracht worden. Muggenzifterij? Neen. Gewoon toepassen van de wettelijke principes. Zele is geen faciliteitengemeente. Nog niet.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is