1 platform voor alle verloren voorwerpen

Op 7 november 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

Kim Van Cauteren stelde op de gemeenteraad voor om in samenwerking met de politie een platform op te richten waar alle verloren voorwerpen verzamelt worden.  

Kim legt uit: "Er worden heel wat voorwerpen gevonden op het openbaar domein. Die worden door de eerlijke vinder binnen gebracht bij de gemeentediensten of de politie die daar dan heel wat tijd in steken om die voorwerpen terug te bezorgen aan de eigenaar. Bijvoorbeeld door oproepen te lanceren via sociale media of Hoplr. Maar die bereiken niet iedereen en zijn daarom ook niet erg doeltreffend."

De meerderheid gaf aan dat verloren voorwerpen voornamelijk bij de politie terechtkomen en zij daar inderdaad veel tijd in steken. Ze gingen het daarom voorleggen om te bekijken of er vraag naar is.  

“De politie van Puurs-Sint-Amands en Bornem werkt met het iLost programma. Het leek ons interessant om van daaruit te vertrekken om te bekijken wat aansluit bij de noden van Zele. Het is uiteraard de bedoeling om op een zo efficiënt mogelijke manier te werken en niet om de werklast te verhogen. We zijn dus heel benieuwd wat er uit het overleg met de politie komt.” besluit Kim.

https://www.hln.be/zele/van-cauteren-n-va-zele-vlakaf-maak-een-platform-...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is