Mobiele camera werkt alleen met stopcontact in de buurt

Op 22 september 2015, over deze onderwerpen: Financiën, Gemeenteraad, In de pers

In de politiezone Zele/Berlare kan je beter niets mispeuteren nabij een stopcontact. De batterij van de mobiele camera laat het afweten zodat het toestel dat overtreders moet identificeren, alleen op stroom werkt. Een nieuwe batterij is te duur.

Enkele jaren geleden kocht het gemeentebestuur van Zele een mobiele camera aan. Die zou alles filmen tijdens festiviteiten en hij zou ingezet worden op plaatsen waar regelmatig criminele feiten gebeuren zoals vandalisme. Tijdens de laatste gemeenteraad stelde oppositiepartij N-VA dan ook voor om de camera in te zetten om de daders van de vele fietsendiefstallen te identificeren. "Toen bleek dat de camera buiten gebruik was wegens een platte batterij", zegt raadslid Herman Van Driessche (N-VA).

Bij navraag blijkt dat er al langer problemen zijn met het toestel. "Al van sinds de camera operationeel is, hebben we problemen met de batterij", zegt hoofdinspecteur Johan De Bruycker. "Het probleem ligt bij de fabrikan. Het gemeentebestuur, dat eigenaar is van het toestel, en de politie kunnen hier niets aan doen." Een nieuwe batterij kopen zou duizenden euro's kosten.

Het gemeentebestuur van Zele heeft het toestel ondertussen overgedragen aan de politiezone zodat de camera niet allen in Zele, maar ook in Berlare kan ingezet worden. Zonder degelijke batterij wordt dat echter moeilijk. "Maar het klopt niet dat de camera buiten gebruik is", zegt burgemeester Patrick Poppe (Open Vld) van Zele. "Vorige maand stond hij nog opgesteld aan het dienstencentrum. De camera wordt nu ingezet op plaatsen waar we over een stopcontact beschikken, zoals het gemeentehuis, dienstencentra en parochiezalen." (KDBB)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is