Fragment TV OOST: Huis van het kind in Zele krijgt geen vragen binnen over radicalisering

Op 12 februari 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Fragment TV OOST: Huis van het kind in Zele krijgt geen vragen binnen over radicalisering

Zele is één van de gemeentes die een deradicaliseringsambtenaar aangesteld heeft. Al enkele jaren krijgen zij vanuit Vlaanderen financiële steun om de strijd tegen radicalisering aan te gaan. De ambtenaar zou in principe moeten tewerkgesteld zijn in het Huis van het kind (ROTZ) of minstens er in nauw verband mee samenwerken.

De Huizen van het kind functioneren als instanties waar alle gezinnen terecht kunnen waaronder dus ook gezinnen met een radicaliseringsproblematiek. De N-VA fractie had op de laatste gemeenteraad enkele vragen over de resultaten van de deradicalisering in Zele.

Daaruit bleek dat er geen enkele radicaliseringsgerelateerde vraag kwam bij het Huis van de kind. Volgens de fractieleider van de N-VA, Herman Van Driessche, komt dat echter niet overeen met de maatschappelijke situatie in Zele: “In het verleden is al gebleken dat er in onze gemeente enkele inwoners zijn met bepaalde sympathieën. Nu zou deze ophef van voorheen blijkbaar verkeerd of schromelijk overdreven zijn. Wij stellen ons daar toch vragen bij.”

Alle rechten voorbehouden TV OOST

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is